MENU

Rilan & the Bombardiers

Rilan & the Bombardiers staan al vier jaar op ons verlanglijstje. Maar nu is het eindelijk zover: de Haarlemse band gaat de pannen van de Kloosterplaats rocken. Verwacht pop, verwacht funk, verwacht r&b, maar verwacht vooral veel te dansen. Want de band wist meerdere festivals al te overtuigen, waaronder Sziget. Het lijstje met verdiensten is lang, maar bevat onder andere de titel 3FM Serious Talent, Radio 6 Soul & Jazz Talent en een Radio 2 Topsong. Als Rilan & the Bombardiers je geen confettigevoel bezorgen, weten we het ook niet meer.
Read More ›

Batobe

Batobe is de act van de jonge Utrechtse producer Bas Thomas van Bemmelen. Geïnspireerd door artiesten als Flume, Mura Masa, Weval en Jon Hopkins, zet hij overal in Nederland de tent op zijn kop. Batobe is een graag geziene gast op festivals Paaspop, Down The Rabbit Hole, ADE, Noorderslag en Grasnapolsky, maar ook bij podia als het Paard en Sugarfactory. De show is gevuld met sferische gitaarpartijen en betoverende (zang)melodieën en visuals. Met Batobe danst Where we’ve met de nacht in. 3voor12 is lyrisch, nu Schiedam nog.
Read More ›

Kid de Blits

Schiedammer Kid de Blits komt naar Where we’ve met. Bakken met hits heeft-ie, met samenwerkingen met onder andere Ronnie Flex en Jonna Fraser, maar ook met Schiedammers Def Major en Mafe. En hij heeft een platencontract bij Top Notch. Geadopteerd door Boaz van de Beatz en lid van de Lefensmannen, heeft Kid de Blits genoeg kennis om te weten hoe de Kloosterplaats te laten dansen. De trotse Schiedammer zal eens even laten zien waarom hiphop weer hip is.
Read More ›

Def Major

De Schiedamse rapper Def Major gaat hard en komt zijn zegetocht vieren op de Kloosterplaats. Def Major is verantwoordelijk voor dé zomerbanger van 2016 ‘De Jeugd’ en werkt samen met onder anderen rappers Ronnie Flex, Lil’ Kleine Bokoesam, Murda, SBMG en Jonna Fraser. Na het winnen van de Popprijs met hiphopcollectief New Wave door mee te werken aan de track ‘No Go Zone’, ging Def Major sky high door twee EP’s te droppen en hits als ‘Lachen Naar De Bank’ en ‘Altijd Hier’ te scoren. Nu werkt de trotse Schiedammer aan nieuw materiaal samen met producer Jack $hirak. Misschien speelt hij daar wel wat van op Where we’ve met. Dit wordt zeker een feestje!
Read More ›

Mafe

De Schiedamse Mafe is een zanger en rapper en heeft eigenlijk introductie nodig. Want wie kent niet die legendarische 101Barz sessie met Jordan? Of de single ‘Niet Van Mij Alleen’ samen met rapper BOEF die bijna 5 miljoen streams heeft? Mafe heeft in 2016 ook nog eens het Totally Summer gemaakt. Impressive niet? Mafe werkte ook al samen met onder andere Ronnie Flex, Monica Geuze, JeBroer en meer. Ook Mafe zit in het vriendenteam Lefensmannen.
Read More ›

Maximilli

Maximilli komt de pannen van het dak af rappen op de Kloosterplaats. De ‘jeneverjongen’ is een 26-jarige kunstenaar, verhalenverteller en Nederlandstalige rapper. Hij is ook nog eens onderdeel van Lefensmannen. De absurdische teksten, afgewisseld met de onvoorspelbare beats, zorgen ervoor dat zijn muziek niet te plaatsen is binnen de traditionele vormen van hiphop. Maximilli noemt zichzelf ook wel een ‘roekeloze punk-rapper’. Samen met de Schiedamse rappers gaat hij een dikke show neerzetten.
Read More ›

Jay Fonseca

Dit kan wel eens erg leuk worden! De Schiedamse rapper Jay Fonseca is de eerste artiest op Where we’ve met die muziek maakt in een andere taal dan Nederlands en Engels, namelijk Spaans. Maar Nederlands en Engels doet Jay er ook gewoon bij. Rapper is trouwens wel erg kort door de bocht voor Jay trouwens. Jay Fonseca is ook producer en songwriter. Zijn hiphopsongs, die een r&b en latin sausje hebben, vielen eerder al in de smaak bij een Amerikaans label, waar Jay een tijdje bij zat. Jay Fonseca’s grootste hit ‘Jaytjemina’ werd in de clubs goed gedraaid. Een goede opwarmer voor de keiharde hiphopshow direct daarna.
Read More ›

Joël Domingos

Eigenlijk kan je de Tilburger Joël Domingos niet in een paar woorden omschrijven, maar moet je bij zijn show zijn om echt te weten wat voor muziek Joël maakt. Een poging: de Nederlander, met Kaapverdiaanse roots, maakt popmuziek met invloeden van r&b, soul en hiphop. Joël is uniek in de scene en dwingt je tijdens een show te luisteren, maar vaak ook te dansen. Zijn EP ‘Lullaby’ staat vol met muzikale, soulvolle en warme toetsenpartijen, oprechte teksten, melodieën en sfeervolle zangkoortjes. Joël Domingos is geselecteerd voor de Popronde, wordt goed opgepakt door de media en staat in veel playlists van Spotify. Ideaal om het weekend mee te beginnen.
Read More ›

Baer Traa

Soulfolk op de Acoustic Tempel op Where we’ve met? Regelen we. De in Rotterdam studerende, maar Venlose Baer Traa speelt liedjes zoals ze bedoeld zijn: rauw en vol overgave. En die songs die vallen dus wel verdomd goed in de smaak: de debuutsingle “Stone Cold Woman” kreeg veel airplay op Radio 2 en werd Gerard Ekdom’s “5-sterren track”. De sound van Baer is gevormd door helden als Marvin Gaye, Bill Withers, James Taylor en Jackson Browne. Dit resulteerde in muziek met strakke grooves, scherpe songs en flinke dosis blues. Ook benieuwd? Ben er op vrijdag 31 augustus vroeg bij!
Read More ›

WARD

Wij houden van Rotterdam (maar van Schiedam nog meer) en vooral van de Rotterdamse muziek. Eén van de Rotterdamse muzikale pareltjes is de eenmansband WARD. Haar liedjes gaan over zelfacceptatie, je plek vinden in de LHBTQ gemeenschap en de liefde. WARD schreef en produceerde al haar liedjes in de slaapkamer. De dream- en electropop doet denken aan The xx en Blood Orange. Dat je haar de komende tijd in de gaten moet houden is duidelijk: 3VOOR12 selecteerde WARD als één van hun Poprondetalenten. Maar eerst gaat WARD de flarden van de Kloosterplaats afspelen.
Read More ›