MENU

Handsome Poets

Let’s start a fire! Je leest het goed: de Handsome Poets komen naar Schiedam. Als je nog nooit van de Handsome Poets hebt gehoord, heb je onder een steen geleefd. Zo’n hele grote zware. Met ‘Sky on Fire’ scoorden de knappe Goudse poëten een gigahit. Het liedje werd het Nederlandse anthem van de Olympische Spelen 2012, doordat de NOS het liedje onder elke promo en trailer zette. Ook werd de single gebruikt voor de Hollywood blockbuster ‘The Edge of Seventeen’. Maar ook met ‘Dance (The War is Over)’ scoorde de band een enorme hit, het werd het lijflied van de Bevrijdingsfestivals. Een prestatie van formaat. De jongens stonden in de Grolsch-tent van Lowlands, de grote zaal van Paradiso en op de Pinkpop mainstage. Deze zomer spelen de Handsome Poets niet zo vaak, maar voor de headlinerset op Where we’ve maakten ze graag een uitzondering. Met hun positieve energie maken ze het feestje op de Kloosterplaats compleet.
Read More ›

Radio Eliza

Misschien wel de heetste act van het moment komt naar Where we’ve met: voormalig 3FM Serious Talent Radio Eliza. De jonge honden uit het pitoreske Amsterdam zijn OOR-talent en één van de 12van3voor12 en dus ‘the band to watch’ volgens 3voor12. Radio Eliza was de door Popronde Nederland meest geboekte band ooit met in totaal 45 shows in alle 40 Poprondesteden. Meer materiaal is in de maak en wordt misschien wel gespeeld in Schiedam. Met onder andere hitsingle Kids (meer dan 600.000 streams) op zak, die in de eindejaarslijst van 3voor12 belandde, zal Radio Eliza de Kloosterplaats laten dansen. Deze vrolijke indiepop wil je niet missen!
Read More ›

Aafke Romeijn

Een bijzonder goede act op Where we’ve met: Aafke Romeijn. De Utrechtse muzikant, journalist en schrijver begon als docent Nederlands op een gymnasium, maar al snel switchte ze naar het zzp’er-bestaan. Als zzp’er schreef ze inmiddels drie albums (waarvan twee Nederlandstalig) en twee EP’s, waarover de pers lyrisch was. Haar liedjes gaan over slechte politici en autoverkopers, over heimelijk een jongen te willen zijn en het invullen van eindeloze formulieren. Met hitjes als M/V, Show, Alles Went (met Sef) en Huilend naar de club (een cover van De Jeugd van Tegenwoordig) gaat ze het Schiedamse publiek met al haar synthesizers laten dansen. Gegarandeerd.
Read More ›

Vince Irie & Offshore

Vince Irie & Offshore komen naar Where we’ve met. Als je al luisterend naar deze band je ogen sluit, waan je je op het Arubaanse strand. Op dit eiland liggen ook de wortels van de band, die ska met funk, rock en reggea mixt. Met Vince Irie, die heel ver kwam met The Voice of Holland, heeft Offshore een bekende Nederlander in de gelederen. In deze bezetting speelden Vince Irie & Offshore op binnen- en buitenlandse festivals als Zwarte Cross, MadNes en Dunya. Een band die je live moet meemaken!
Read More ›

Tim Dawn

De Utrechter Tim Dawn komt spelen op Where we’ve met. Tim Dawn is een indiepopartiest die al veel shows gespeeld heeft. Na de Popronde, festivals als Parkpop en Horizontoer en venues als de Melkweg en EKKO is nu de Schiedamse Kloosterplaats aan de beurt om afgebroken te worden. Zijn liedjes die lijken op die van James Bay liggen erg lekker in het oor en zijn daarom vaak op de nationale radiostations te horen. Wij zijn fan!
Read More ›

Banner.

De Haagse Banner Man in ‘t Veld (ja, dat is echt z’n naam) maakt indiepop en -folk om je vingers bij af te likken. Het gezegde “jong geleerd is oud gedaan” is absoluut van toepassing op Banner., want op 14-jarige leeftijd leerde hij zichzelf gitaarspelen. Vanaf zijn achttiende begon hij zijn liedjes te spelen voor het publiek. Dit bracht hem onder andere al bij Paradiso Amsterdam, Mezz Breda, Hedon Zwolle en Eurosonic Noorderslag 2017. Inspiratie haalt de Hagenaar uit de liedjes van Fink, Ben Howard en Nick Mulvey. En dat hoor je. Het liedje Howl heeft inmiddels zelfs al 100.000 streams op Spotify. Banner. is geselecteerd voor de aankomende Popronde, maar hij speelt eerst nog op Where we’ve met. En daar moet je bij mee zijn, want deze jongen heeft de toekomst.
Read More ›

JOIA

De in Schiedam wonende JOIA maakt eerlijke en directe muziek. En die muziek slaat aan! JOIA werd finalist van de Grote Prijs van Nederland, werd opgepikt door Don Leo Blokhuis en studeerde af met een 9 aan Codarts. Het nieuwe album kan tot de meest frisse albums gerekend worden. Met een stem die doet denken aan Fiona Apple speelt de Brabantse muziek in de lijn van Lianne La Havas, Jeff Buckley en Wende Snijders. Dat belooft wat!
Read More ›

Certain Animals

Het Rotterdamse Certain Animals maakt vuige rock met een vleugje psychedelica. De liefde voor de muziek van vroeger deed de heren besluiten hun krachten te bundelen en Certain Animals op te richten. De band heeft al supports gedaan voor Therapy?, Golden Earring en Navarone en ook de pers is over de Rotterdammers te spreken. Met bandleden van PAUW en The Fabulous WanneBeatles zit er genoeg muziek in de handen om Schiedam wakker te schudden. 7 september brengen ze hun nieuwe single ‘Image’ uit in V11. Misschien geven ze een voorproefje op Where we’ve met.
Read More ›

Borgaard

Als er iemand weet hoe je voor een gigantisch publiek moet spelen is het Borgaard wel. Als gitarist van het grote John Coffey heeft ‘ie op elk groot Nederlands festival gespeeld. Nu John Coffey niet meer is, heeft Borgaard de elektrische gitaar ingeruild voor een akoestische en maakt hij hiermee fijne luisterliedjes. De harten van het Schiedamse publiek zullen veroverd worden wanneer Borgaard de eerste akkoorden op zijn gitaar speelt.
Read More ›

Richard Cejer

Dat Where we’ve met ook een kijk heeft op internationaal talent, bewijst de programmering van de Brit Richard Cejer. Richard maakt liedjes met vleugjes pop, hiphop en folk. Cejer kan al putten uit een enorme catalogus met goede songs, waarbij een selectie staat op zijn eerste EP die heel snel uitkomt. Vergelijkingen kunnen getrokken worden met Ed Sheeran en Xavier Rudd. Nu is de Brit gestationeerd in ons land en geniet van de aandacht die hij onder anderen kreeg van de BBC.
Read More ›