MENU

Sjoerd Kuyper

Sjoerd Kuyper schreef al op jonge leeftijd. Zijn eerste publicatie was een gedicht in ‘Een tien voor de tieners’. Hij was toen zestien. Kuyper schreef meer dan vijftig kinderboeken. Met ‘Robin en God’ won Kuyper de prijs voor het beste kinderboek van 1996: de Gouden Griffel. In 2000 schreef Kuyper het kinderboekenweekgeschenk ‘Eiber!’ Van zijn boek ‘Het Zakmes’ maakte regisseur Ben Sombogaart een tv-serie en een speelfilm. Serie en film wonnen tezamen veertien prijzen. De liedteksten die Kuyper schreef voor de musical Turks fruit werden bekroond met de John Kraaijkamp Musical Award. Sjoerd Kuyper zal vanmiddag gedichten voorlezen die hij schreef voor volwassenen. Het onderdeel van zijn enorme oeuvre dat misschien de aandacht het minst trekt, maar dat die aandacht wel verdient. Niemand dicht zo mooi over de liefde als Sjoerd Kuyper.
Read More ›

Merlijn Kerkhof

Merlijn Kerkhof, klassieke muziekrecensent bij De Volkskrant,  komt naar Where we’ve met om te vertellen over zijn nieuwste boek ‘Oude Maasweg Kwart Voor Drie’. Dit boek gaat over lokale helden The Amazing Stroopwafels. Merlijn is, naar eigen zeggen, de grootste fan van de band en, niet onbelangrijk, de zoon van voorman Wim Kerkhof. Ontdek het verhaal achter hits ‘Ome Kobus’ en ‘Oude Maasweg’. De toon van het boek wordt al gelijk gezet bij het voorwoord: ‘Op 21 maart 1685 werd in het Thüringse stadje Eisenach Johann Sebastian Bach geboren. Hij groeide uit tot een lokale bekendheid. Dat hij postuum toch nog wereldberoemd werd, had alles te maken met zijn componerende zoons, die het verhaal van hun vader doorvertelden en toonden hoe bijzonder zijn muziek is.’ ‘Op 21 maart 1979 gaven op de Rotterdamse Lijnbaan The Amazing Stroopwafels hun eerste optreden. De zanger, Wim Kerkhof, groeide uit tot een lokale bekendheid. Dat hij veertig jaar na de oprichting toch nog wereldberoemd werd, had alles te maken met zijn zoon, die het verhaal van zijn vader doorvertelde en toonde hoe bijzonder zijn muziek is.’
Read More ›

Moonday

Het Rotterdamse moonday komt op de familiedag harten veroveren met hun poppy americana met een funky riff en groovy break hier en daar. Muziek om verliefd op te worden. In het voorjaar van 2019 dropt de band haar eerste EP ‘7am’, met liedjes over, voornamelijk, het ietwat turbulente liefdesleven van de zangeres en, soms, over andere uitdagingen des levens. Het kwartet, met als bassist Robert Smith (!), geeft de perfecte vibe voor een warme zondagmiddag.
Read More ›

Woes Ploum

Rotterdamse troubadour Woes Ploum komt naar Schiedam om verhalen te bezingen. De muzikale duizendpoot en taalliefhebber maakt grappige en gevoelige luisterliedjes. Zijn spitsvondige teksten en puntpoëzie gaan over Rotterdam en vader zijn. Geschikt voor de hele familie.
Read More ›

Martijn van Dijk

Martijn van Dijk is geen onbekende voor Where we’ve met. Maar met het onlangs uitgebrachte album ‘Giswerk’ is Martijn zeker weer welkom. De sessieleider van De Graauwe Hengst maakt muziek die doet denken aan Eefje de Visser en Spinvis. Het diverse geluid met akoestische en elektronische klanken voert Martijn van Dijk als eenmansband op op zondag 14 juli.
Read More ›

Yvette Neuschwanger

Sinds begin dit jaar is Yvette Neuschwanger-Kars de Stadsdichter van Schiedam. Op de Nieuwjaarsreceptie wordt zij officieel geïnstalleerd en leest zij haar eerste gedicht in functie voor. Voor de veel Schiedammers is Yvette dan geen onbekende. Onder het pseudoniem Feetje plaatst zij geregeld en met succes gedichten op sociale media als Facebook en Twitter. Haar werk is toegankelijk en de behandelde thema’s zijn herkenbaar. Zaken toegankelijk en herkenbaar onder woorden brengen is ook wat zij als Stadsdichter doet. Yvette vervult haar ambt met verve en is enorm productief. Zij gebruikt de sociale media nog altijd om haar gedichten onder de aandacht te brengen. Verder wordt het gepubliceerd op de website van de gemeente Schiedam en van het Literair Gezelschap Schiedam.
Read More ›

Sander Groen

Sander Groen is een man van taal, die het woord bij de daad voegt. De dichter als superheld. Al op jonge leeftijd blijkt hij eerst rapper en later ook dichter. Sander zegt het zelf zo: “Ik schrijf en druk zo mijn gevoelens uit, maar vaak ook geef ik uitdrukking aan iets. Aan een verschijnsel, aan de schoonheid, aan hoe het voelt om te leven in ellende of in verrukking. Zo heb ik ontdekt lekker zwaarmoedig uit de hoek te kunnen komen als ik juist in een goede bui was. En soms precies andersom. Verwar dus nooit de dichter met zijn werk, zegt men. Dat lijkt mij heel verstandig.”
Read More ›

Gerben van der Mooren

De Brabantse Gerben van der Mooren komt het Schiedamse publiek op Where we’ve met betoveren. Met zijn bloedmooie stem en heerlijke teksten kan Gerben best wel eens de verrassing van het weekend kunnen worden. De studie ‘Zang en Songwriting’ aan de Herman Brood Academie heeft Gerben in ieder geval geen windeieren gelegd. Want wat zijn zijn liedjes prachtig. Gerbens invloeden van bands als Oasis, Foo Fighters, The Eagles en countrylegende Glen Campbell zijn duidelijk te horen. Komt dat zien, je wilt hierbij zijn.
Read More ›

Vincent Schulte

Ben in het moment en verlies de tijd bij singer-songwriter Vincent Schulte. Vincent probeert negatieve ervaringen uit zijn moederland Indonesië om te zetten in liedjes over passie en liefde. Hij wil je laten zien dat, als je maar goed genoeg zoekt, de wereld gevuld is met kleur en poëzie. Samen met Olaf Bosman speelt hij liedjes geïnspireerd door Sufjan Stevens en Tamino.
Read More ›

Familiedag

Dit jaar voegen we een extra dag toe aan het festival. Op zondag hebben wij een programma gevuld speciaal voor families. Een peuterdisco, dichters, singer-songwriters het wordt een dag om lekker te ontspannen en spelen. 
Read More ›