MENU

The Brahms

Where we’ve met is supertrots The Brahms te kunnen presenteren als headliner. Nadat de indiepopgroep in 2016 werkelijk elk podium en festival op z’n kop hebben gezet met hun twee EP’s, werd het tijd voor een pauze. De jongens schreven in 2017, samen met producer Larry Hibbit (Nothing But Thieves), een nieuw album bij elkaar. Dit resulteerde in het album ‘Me and My Damn Dreams’ met meerdere hitsingles, welke goed opgepikt werd door de Nederlandse pers. Met dit album gaat de band het hele Nederlandse festivallandschap op zijn kop zetten en hebben ze al meerdere poppodiumzalen uitverkocht. The Brahms heeft inmiddels haar voetsporen verdiend, met de 3FM Award voor Best Artist: Alternative en de twee 3FM Megahits voor ‘Golden’ en ‘Sleep’.
Read More ›

Orange Skyline

Orange Skyline is een de Groningse indieband die al vele hoge ogen gooide op festivals als Concert at Sea en Parkpop. De door 60’s rock n’ roll en moderne garagerock band heeft een herkenbaar en catchy geluid, dat direct overtuigt. Dansen zul je en dansen moet je op ook nog eens een hele goede show. Dat merkte ook 3FM op, want Orange Skyline was al eens 3FM Serious Talent. Dat geen podium te groot is, bewezen ze toch maar mooi als support van Kensington in de Ziggo Dome. We zijn heel benieuwd hoe deze band vanaf ons kleine grote hoofdpodium de Kloosterplaats afbreekt.
Read More ›

Inge van Calkar

Inge van Calkar is een vreemde eend in de bijt. De Groningse, die je mogelijk kent van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland of de band ZaZa (voormalig 3FM Serious Talent), is niet meer de fragiele singer-songwriter met een muts op. Inge van Calkar heeft het roer helemaal omgegooid. Tegenwoordig maakt Inge indiepoprockers sexy indie pop rocker waar Florence ongetwijfeld haar mooiste jurk voor zou hebben aangetrokken, en anders PJ Harvey wel. Gelukkig voor ons kon Inge deze nieuwe verleiding niet weerstaan, want deze messcherpe muziek laat je dansen.
Read More ›

Cookhouse

Cookhouse komt naar Where we’ve met. De band rondom de Haagse broers Ronald (zang en gitaar) en Jeroen Hendriksen (drums) maakt moderne countrypop met internationale allure. Hun eerste single ‘In Another Life’ haalde binnen no-time een kwart miljoen streams op Spotify. En ze gaan nog steeds als een speer. Ze stonden als support act van Jeremy Loops in een uitverkocht Paradiso, ze waren één van de meest geboekte bands tijdens Popronde 2017. En door hun EP ‘Love/Lust’ werden de broers benoemd tot 3FM Talent voor de maand april 2018. Maak dit mee, want de act is prachtig.
Read More ›

BEAUX

Het Utrechtse BEAUX, opgericht op de gerenomeerde Herman Brood Academie, is geen onbekende voor Where we’ve met. In 2017 speelde BEAUX namelijk maar liefst twee loftsessies in Stay Classy Tattoo. De reacties waren zo goed, dat we niet anders konden dan ze terug laten komen. BEAUX maakt indiepopliedjes om van te smullen. De afwisselende mix van wegdroomliedjes en tracks waar je je danspasjes op kan oefenen maken een show van deze jonge honden tot een genot. BEAUX onderscheidt zich door elektronische synthsounds gecombineerd catchy gitaarpartijen en zanglijnen. De eerste single ‘I Don’t Mind’ uit werd door de radio meteen met enthousiasme onthaald en ook George Ezra was fan. Hier ga je gelukkig van worden!
Read More ›

Simon Keats

Wij zijn fan van The Kik. En wat doe je als je fan bent van de Rotterdamse nederbeatband? Dan nodig je hun toetsenist uit. De toetsenist Simon Keats maakt voor zijn soloproject echter hele andere muziek. Geïnspireerd door helden als Bob Dylan en Lou Reed, maakt Simon Keats oorstrelende americanaliedjes. Vreemd om de toetsenist zo aan het werk te zien? Dat is hij sowieso. Want wie hackt er nou een dancefestival om voor 10.000 man zijn songs te spelen.
Read More ›

Helge

Helge (voluit: Helge Slikker) heeft zijn sporen reeds verdiend als componist voor theater en film. Voor de muziek van de film Kauwboy werd hij onderscheiden met een Gouden Kalf. De geboren en getogen Utrechter vormde de helft van het duo Miss Molly & Me, waarmee hij de wereld rond toerde. In 2017 bracht hij zijn eerste solo album uit getiteld: The Days Of Young Petty Davis (V2). Op de plaat heeft hij zich laten inspireren door de tijd dat hij als jonge jongen luisterde naar de muziek die zijn vader opzette. Dit waren onder andere Neil Young, Tom Petty en Miles Davis. OOR magazine noemt de plaat ‘een ode aan de muziek’. Muzine zegt: ‘Gevoelig, oprecht en tijdloos zijn de nummers die Helge ons voorschotelt’.  De onlangs verschenen EP ‘Once The Sun’ is prachtig en doet ons verlangen naar meer. Dit belooft wat voor de show in Schiedam.  
Read More ›

YSA

Jong vrouwelijk schoon is ook dit jaar goed vertegenwoordigd op Where we’ve met. Zo ook de Tilburgse singer-songwriter YSA. Isabelle schrijft elektronische popsongs, geïnspireerd door Tove lo, Lianne la Havas, Dua Lipa en Erykah Badu. En deze songs doen het goed. De jonge dame is daarom een graag geziene gast bij 3FM. De combinatie van haar warme stem en energieke muziek geeft verfrissende sterke songs. Acceptatie en positiviteit staan centraal. De liedjes van YSA zijn perfect voor een biertje, een zonnetje en misschien wel de eerste danspasjes van de dag.
Read More ›

Dr Justice & The Smooth Operators

Het Haags-Rotterdamse Dr Justice & The Smooth Operators is een vreemde eend in de bijt. Hun muziek is niet echt te definiëren, maar ze spelen muziek van vroeger voor de instagramgeneratie van nu. De muziek is stoer, stompend, pompend en stotend, maar tegelijk funky, sexy, flexy en flowend. De boys zijn funky en de girls sexy. Verwacht een wereldse show op ons kleine festival. De onlangs uitgebrachte EP belooft in ieder geval veel goeds.
Read More ›

Beryl Anne

Een Rotterdamse singer-songwriter die klinkt als Lianne La Havas en Blake Mills. Dat kan niet, dachten we. Toch stuitten we op Beryl Anne. Anne maakt muziek waarop je kan dansen om te vergeten, naar wil luisteren om weg te dromen met teksten die je wakker schudden. Ze schrijft liedjes die je vrolijk en nieuwsgierig maken. Beryl Annes grote liefde voor (electro)pop, folk en jazz inspireerde haar tot het maken van songs met melodische synths, mystieke gitaren, sterke ritmes en heldere meerstemmige zang. Iets wat je gehoord moet hebben.
Read More ›