MENU

Where we’ve met is een gratis popfestival dat in 2019 voor de vijfde keer plaatsvond in Schiedam, ditmaal op het oude Dirkzwagerterrein in de Brandersbuurt. Deze jubileumeditie is uiteraard groots gevierd, met top-optredens van onder andere Julia Zahra, Love the System en Splendid.

Benieuwd naar de foto’s? Volg en like ons op om op de hoogte te blijven!

Praktische informatie

Wanneer en waar is Where we’ve met?

Vrijdag 12 juli, zaterdag 13 juli en zondag 14 juli barst het feest los aan de Noordvest 34, Schiedam (Google Maps) – het parkeerterrein tegenover Molen de Palmboom.

Vrijdag 12 juli – 18:00 tot 00:00 uur
Zaterdag 13 juli – 12:00 tot 00:30 uur
Zondag 14 juli – 10:00 tot 16:00 uur

Wat kost Where we’ve met?

Toegang tot Where we’ve met is helemaal gratis. Je hoeft dus alleen geld mee te nemen voor een hapje en een drankje 😉

Ook is er weer de mogelijkheid om een ticket te kopen voor de meest exclusieve optredens van het festival: de LOFTsessies. Deze tickets kun je tijdens het festival zelf kopen bij de merchandise-stand voor €2,50. Wat kun je verwachten? Super gave, intieme optredens van bands of artiesten die ook op de normale podia te zien zijn, maar dan op een bijzondere locatie ergens in Schiedam, exclusief voor een klein publiek.

Hoe kan ik die hapjes en drankjes afrekenen?

Bij de bar, alle eetgelegenheden en de merchandise-stand is het mogelijk om te betalen met PIN of contant geld.

Hoe kom ik bij Where we’ve met?

Te voet of met de fiets is Where we’ve met het beste te bereiken.

Met de auto

Er is beperkte parkeergelegenheid gecreëerd naast het festivalterrein. Het adres van het parkeerterrein is Groenweegje 15, Schiedam en parkeren kost hier €5,00 per dag. Let op: toegang tot het parkeerterrein moet worden betaald met contant geld, pinnen is hier niet mogelijk! Parkeerterrein vol? Parkeren kan ook in de ABC Parkeergarage (Lange Kerkstraat 28-A, Schiedam).

Met het OV

Met de trein reis je naar NS station Schiedam Centrum en vervolgens loop je in 13 minuten naar het festivalterrein.

Met de metro is RET station Schiedam Parkweg de dichtstbijzijnde optie. Vanaf daar is het 7 minuten lopen naar het festivalterrein.

Kan ik komen met een rolstoel?

Het gehele festivalterrein is rolstoelvriendelijk opgezet. Ook kan er gebruik gemaakt worden van een invalidetoilet in de molen. Wil je gebruikmaken van het invalidetoilet? Of heb je andere vragen m.b.t. toegankelijkheid? Schiet even iemand van de crew (duidelijk te herkennen aan de crew-shirts) aan op het festivalterrein.

Where we’ve met @Dirkzwager

Dit jaar vindt Where we’ve met plaats op een hele bijzondere locatie: het voormalige Dirkzwagerterrein in hartje centrum van Schiedam! Dit is hét terrein dat Van Wijnen de komende tijd gaat transformeren van jeneverdistilleerderij tot een levendige nieuwe woonwijk voor jong en oud. Wonen, recreëren en creatief ondernemen gaan samen op een unieke historische plek.

Het gebied, gelegen tussen de welbekende molens aan de Noordvest en de Schie, heeft een rijke moutwijn- en jenevergeschiedenis en is door haar prachtige ligging al jaren beschermd stadsgezicht. De aanwezige (Rijks)monumenten krijgen een belangrijke rol in het nieuwe plan. Door oud en nieuw met elkaar te verbinden blijft de historische sfeer behouden en ontstaat er een unieke buurt met een geheel eigen karakter. Een bruisende woonlocatie voor degenen die houden van het stadse leven, maar ook meer ruimte in/om huis wensen. In het project zullen zowel appartementen, eengezinswoningen (in diverse types) als statige herenhuizen gerealiseerd worden. Ook de monumenten krijgen een passende, nieuwe bestemming.

Voordat Van Wijnen echt van start gaat met de bouw (in 2020) zullen er diverse activiteiten georganiseerd worden en kun je gedurende ons festival de historische sfeer proeven tijdens een loftsessie in twee van de monumenten.


Festivalregels

Om er met z’n allen een mooi feest van te maken willen wij je wijzen op onze festivalregels. De organisatie heeft het recht om eenieder die zich niet aan deze regels houdt de toegang tot het festivalterrein te ontzeggen. Met eventuele vragen kun je terecht bij onze crew.

Onze festivalregels vind je hier